The Otium Post

The Otium Post

17/10/2014

Siv serverer kakestykket til ´folk flest´ - resten av kaka er til våre rikinger.


KAKE TIL (PARTI)FOLKET: Regjeringen markerte i går sin ettårsdag - finansminister Siv Jensen (Frp) og statsminister Erna Solberg (H) feiret dagen med marsipankake. Det avfyres nå skarpe skremmeskudd i forkant av regjeringens budsjettforhandlinger med støttepartiene KrF og Venstre. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KAKE TIL (PARTI)FOLKET: Regjeringen markerte i går sin ettårsdag - finansminister Siv Jensen (Frp) og statsminister Erna Solberg (H) feiret dagen med marsipankake. Det avfyres nå skarpe skremmeskudd i forkant av regjeringens budsjettforhandlinger med støttepartiene KrF og Venstre. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

   

Det er hyggelig å spise kake, men det har aldri  løst noe fattigdomsproblem

Mens Siv og Erna i går feiret regjeringens ettårsdag med kake, minner Sveinung Rotevatn dem på de 80 000 fattige barna i Norge.


- ALVORLIG FOR FATTIGE: - Regjeringen legger opp til flere endringer i stønadsordningene som kan få alvorlige følger for fattige barn, uten at vi ser at dette kompenseres for på andre måter, sier stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn (V).  Foto: Terje Bendiksby / Scanpix  
ALVORLIG FOR FATTIGE: - Regjeringen legger opp til flere endringer i stønadsordningene som kan få alvorlige følger for fattige barn, uten at vi ser at dette kompenseres for på andre måter, sier stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn (V). Foto: Terje Bendiksby / Scanpix



GOD SOSIAL PROFIL: Siv Jensen er uenig i kritikerne som mener at hun har lagt fram et usosialt statsbudsjett.

(Dagbladet): Gårsdagen jubileum for regjeringen - den historiske Høyre/Frp-regjeringen tiltrådte 16. oktober i fjor - ble festlig markert.

Partilederne, statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp), serverte marsipankake til partikolleger. Det var et hyggelig avbrekk fra stortingshverdagen, der partigruppene nå forbereder seg på knalltøffe budsjettforhandlinger med støttepartiene KrF og Venstre.

- Det er hyggelig å spise kake, men det har aldri løst noe fattigdomsproblem, sier Venstres Sveinung Rotevatn, med referanse til det mest berømte, men trolig feilaktig tillagte, sitatet til den østerriske tenåringsprinsessa Marie Antoinette.

Etter at hun ble dronning i Frankrike i 1774 skal hun angivelig ha raljert over fattigfolket mens det var brødmangel i Paris, med sitatet: «Har de ikke brød, la dem spise kake».

- Poenget er: Én av grunnene til at Venstre ønsket å skifte regjering, var at det ble flere fattige barn under de rødgrønne. Nå er det nesten 80 000 fattige barn i Norge. Jeg oppfatter av vi er enige på borgerlig side om at dette er et problem, og at vi må gjøre noe med det. men jeg er i alvorlig tvil om budsjettet regjeringen har lagt fram vil føre til færre fattige barn neste år - kanskje heller tvert om, sier Rotevatn.

Regjeringen ønsker blant annet å redusere barnetillegget for uføretrygdede.

Krever fattigdomspakke

Venstre er klar på at regjeringen i samarbeidsavtalen forpliktet seg til å bekjempe fattigdom blant barn og at de har forpliktet seg til en tiltakspakke rettet mot barn i fattige familier. Det er ikke fulgt opp i statsbudsjettet, mener Venstre, som forventer at en tiltakspakke mot barnefattigdom kommer på plass i de forestående budsjettforhandlingene.

Den skal inneholder gratis barnehageplass, lavere SFO-priser og høyere barnetrygd for de familiene med dårligst råd.

I mai minnet Venstre-leder Trine Skei Grande statsministeren på det avtalte løftet for fattige i en spørsmålsrunde i Stortinget, og ba Erna Solberg love at det kom på plass i høst.

«Det er selvfølgelig vanskelig for en statsminister å forhåndsprofilere alle deler i budsjettet, men jeg tror at jeg med rimelig stor grad av sikkerhet kan si at Trine Skei Grande vil bli hørt når vi legger frem det. Det er også en viktig del av det vi har som regjeringsgrunnlag,» var del Solbergs svar.

Men i Venstre er de langt fra fornøyde.

- Alvorlig for samarbeidet

- Vi skal ikke gjøre oss større enn vi er, og diktere alt. Det det er en rekke viktige avtalepunkter som var forutsetningen for at denne regjeringen tiltrådte. Et annet eksempel er avtalen om å forsterke klimaforliket. Da er det selvsagt ikke noe alternativ å ikke levere på dette, det dreier seg om de politiske årsakene til at Erna Solberg får være statsminister. Jeg opplever ikke at vi er storforlangende, men vi forventer at regjeringen holder inngåtte avtaler, sier Rotevatn, og legger til:

- Det er svært alvorlig for samarbeidet dersom vi ikke blir enige om dette.

Statsminister Erna Solberg er i Milano i forbindelse med toppmøtet mellom asiatiske og europeiske land (ASEM). Hun har ikke hatt muligheten til å kommentere utspillet fra Rotevatn i dag.

--------------------------------------------------------------

Kommentar:

Bildet i Dagbladet som viser Erna og Siv feirende ettårsdagen i regjering,forteller hele historien. Siv har kuttet ett LITE kakestykke til 'folk flest' mens resten av budsjettkaka går til våre ´rikinger.´

Hvis trygdeavgift blir pålagt private helseavtaler for utenlandsboende pensjonister,har regjeringen gått helt av skaftet.  Hva har vi som gjenytelse? Hvis ikke medlemskap i norsk helsetrygd blir inngått innen 3 måneder etter utflytting,kan man ikke søke om medlemskap. Hva med eiendomsavgift på sin bolig i utlandet? Eller formueskatt?

Jeg forholder meg til Artikkel 25 i avtalen med Brasil verdr. forskjeldsbehandling. Er du minste pensonist så ER du minstepensjonist,og betaler ikke skatt,uansett hvor du bor.



Uansett,denne regjeringen tyder ikke bra for de med lavest inntekt.


Administrator
THE OTIUM POST








No comments:

Post a Comment

Enter your comments here: