The Otium Post

The Otium Post

26/08/2014

Viktige nyheter for pensjonister i inn-og utland



Rapport over eldres rettigheter i inn- og utland.

Nå har vi sjansen til å få de eldres rettigheter på kartet. Innen 8. oktober, skal det legges med et grovutkast på ulike rettsområder, der lovverket må bedres. Utkastet skal så bearbeides, og en endelig rapport skal være ferdigstilt innen midten av januar 2015.

Den skal distribueres via Rettssikkerhetsgruppa til Stortingets medlemmer.

Vi må lage en ca 20 siders lang rapport, der vi påpeker de områder som vi mener er urettferdig og levere til Marius Reikerås,Rettssikkerhetsgruppa  innen 6 oktober?

_______________________________________


Kommentar:

Går vi langt nok tilbake i denne bloggen finnes det meste av opplysninger og materiell.  Det står fritt til den enkelte å klippe/bearbeide det som veier tyngst for vår sak.

Men,det er viktig å opptre saklig og kortfattelig så rapporten ikke blir for tunglest.

Hvis den enkelte deltaker vil sende meg korte résyme på hva de mener er viktigst,er jeg villig til å bygge opp rapporten på en spesiell side alle kan se og korrigere, komme med nye forslag,o.s.v.


Rettigheter iflg. Norsk lov og The European Court of Human Rights.

1. Ingen ny lov skal ha tilbakevikende kraft §97 Norsk lov.

2. En stat kan ikke frata eiendom tilhørende en borger som flytter til en annen stat. (ECHR)

3. En stat kan ikke forskjellsbehandle en liten gruppe borgere med samme rettigheter ved flytting til en annen stat. (ECHR) 

ALLE rettigheter som tilfaller minstepensjonistene i Norge er fratatt minstepensjonistene som har flyttet ut til forskjellige land,ofte grunnet ekteskap.  Dette må det ryddes opp i umiddelbart. Minstepensjonistene bosatt i Norge har bl.a. gratis medlemskap i Folketrygden. Da det ville være tungvint med innsending av refusjonskrav for helseutgifter i utlandet,ville jeg foreslå at det i stedet innrømmes et ´Helsetillegg´på 15% av 3 x grunnbeløpet til delvis dekning av de høye private helseforsikringene man må betale. Utvandrede nordmenn sparer staten for millioner,så det ville være et ganske rimelig krav.

4. Multilaterale avtaler som forhandles med andre land for å unngå dobbeltbeskatning må
også ha en spesiell paragraf vedr. forskjeldsbehandling av utflyttede borgere vedrørende deres rett til skattefri pensjon basert på det skattefrie minstelønnsbeløpet fastsatt i hver stat. Det vil si,er minstelønnsbeløpet lavere i den tilflyttede stat enn i den fraflyttede stat,betales ingen skatt i den tilflyttende stat,med mindre borgeren tilfører seg inntekter fra den tilflyttede stat.

5. Enhver tilflyttet borger som er skattepliktig til begge land skal kun skattelegges av den tilflyttede stat, differansen mellom de to skattekrav, i følge skatteoppgjørsdatoen i det tilflyttede land.  D.v.s.  er skattesatsen i utflyttingsstaten f.eks. 27%, og 15% er forhåndstrukket i Norge,skal kun 12% betales per måned til tilflyttingsstaten. Dette gjelder ikke minstepensjonistene som skal behandles som nevnt under punkt 4. over.

6. Minstepensjonsbeløpet som er basert på 2 x grunnbeløpet bør løftes til 3 x grunnbeløpet med dagens leveomkostninger som f.eks. for Sao Paulo,Brasil´s vedkommende ligger høyere enn Oslo på verdens statistikken over leveomkostninger.


Administrator
tore.christiansen@gmail.com.
THE OTIUM POST

P.S.Oversendt Statsministeren samt Finansministeren. 30August 2014






No comments:

Post a Comment

Enter your comments here: