The Otium Post

The Otium Post

03/08/2014

ISIL fosser fram i Nord-Irak

ISIL fosser fram i Nord-Irak.  Opprørere fra gruppa Den islamske stat (IS) legger stadig større områder i kurdiske Nord-Irak under sin kontroll.

NTB - Oppdatert:



IS, som tidligere kalte seg Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL), anser sjiamuslimer og alle andre som ikke følger deres ekstreme tolkning av islam, som vantro som fortjener å bli drept. IS har også tatt kontroll over minst fem oljeinstallasjoner i området, opplyser øyenvitner.

 IS tok mandag kontroll av vann/kraftverket i Irak:

 

Svarte flagg

Sinjar og Zumar, som ligger vest og nordvest for Mosul, var fram til søndag under kurdisk kontroll. Offensiven mot Zumar startet fredag, da de ytterliggående jihadistene angrep en kurdisk kontrollpost utenfor byen og drepte 14 kurdiske soldater.

Først etter harde kamper greide IS-opprørerne å ta seg inn i byen. Der heiste de sine svarte flagg, noe som gjerne betyr massehenrettelser av motstandere som er tatt til fange, skriver Reuters. Deretter inntok opprørerne Sinjar, der innbyggerne ifølge øyenvitner allerede hadde forlatt byen.

 

Står alene

Siden IS-offensiven startet i Nord-Irak, har tusenvis av irakiske soldater flyktet fra områdene. Dermed har kurdiske og sjiamuslimske militser blitt stående igjen som den eneste forsvarslinjen mot opprørerne.

Men etter erobringen av Zumar blir det stilt spørsmål ved de kurdiske soldatenes kampevne. Frammarsjen til IS har også økt presset på irakiske myndigheter til å danne en regjering som er i stand til å svare på opprøret.

Irak fikk ny nasjonalforsamling 30. april, men den har ikke klart å enes om hvem som skal lede landet videre. Blant dem som tviholder på sine posisjoner, er statsminister Nuri al-Maliki, som er blitt kritisert for å bare være opptatt av å sikre makten til seg selv og en utvalgt krets i det sjiamuslimske folkeflertallet han selv tilhører.

 

Fordrevet

Ifølge den siste rapporten fra FNs nødhjelpsorganisasjon OCHA er 1,2 millioner irakere nå internt fordrevet som følge av konflikten i Nord-Irak og andre konflikter i landet.
Ifølge OCHA er det mangel på både vann, mat, medisiner og helsehjelp. (©NTB)




______________________________________
Er dette et nytt forsøk på den mislykkede "The Arab Spring"? Hvem står egentlig bak denne godt finansierte ´kalifat´gruppen? Noen mener USA.


Deres fremferd i erobrede byer er å gi innbyggerne ultimatum om enten å konvertere til Islam,forbli og betale store summer,bli utryddet/skutt eller verre,eller forlate landet umiddelbart. Kvinner blir kjønnslemlestet og alle må følge strenge sharialover som omfatter videre lemletelser,steining og død.


De disponerer nå flere oljebrønner med tilhørende store inntekter og har nettop erobret et område som inneholder en meget stor dam som bl.a. kan benyttes som flod trussel for de mange nedenforliggende Irakiske byer og områder.


Nå er det jaggu på tide at noen våkner før det blir for sent,og setter en stopper for utviklingen av dette uhyrlige ´kalifatet´. Vesten ser ut til å være både blind og døv, med mindre de som foreslått over,støtter denne utviklingen?


Fortrenging av mennesker fra deres eget land går som en farsott for tiden,hovedsakelig av utenforstående krefter. De enten fortrenges I et hjørne av landet uten mat og husly og lever I redsel og sult for morgendagen,eller de fosser inn I EU med åpne porter gjennom Tyrkia. Dette kan ikke pågå lenger og vil skape nye katastrofer i landene de innvandrer til som flyktninger. Hjelp må gis lokalt eller i nabolandet med opprettelse av midlertidige leire finansiert av vesten, kun med det aller nødvendigste til livets opphold,slik at de vil ønske å returnere til sine hjemland når de igjen blir beboelige.


Tror du dette ´kalifatet´ vil forholde seg til ECHR sine menneskerettigheter?



No comments:

Post a Comment

Enter your comments here: