The Otium Post

The Otium Post

02/12/2013

Betraktninger fra Emigrant1 vedr. ratifisering av avtale med Tyskland

Det er med stor sorg og skuffelse jeg ser at de politikere jeg har vært med å velge ikke står for det de har sagt og lovet.

 

De velger å føre den forrige regeringens politikk videre. Hvem er da enklere å angripe enn gamle mennesker, spesielt utenlandspensjonistene. Mange klare knapt å gjøre rede for seg. De klarer kort og greit ikke å forholde seg til denne endringen i skatteavtalen. Fint i teorien, men et mareritt i praksis med dobbelt beskatning over en lav sko. Livsgrunnlaget forsvinner !!! 

Dersom skatteetaten samtidig hadde sendt bekreftelse på tysk til samtlige pensjonister i Tyskland hvor mye skatt som var trukket i Norge ville det muligens  hjelpe noe, men ikke for de som  har så lav pensjon at de er skattefrie i Tyskland. De har intet å motregne mot og får sin allerede lave pensjon beskåret med 15%.  Siden Norge ikke gir noe tilbake er dette ren konfiskering av opptjente midler. Se vedlegg 4.

Vi har også merket oss at anti-diskrimineringsartikkelen er fjernet. En nordmann  bosatt i Tyskland med skatteobjekt i Norge kan ikke lenger sammenligne seg med en normann bosatt i Norge. Likebehandling innen EU/EØS ????

Vi har allerede konstatert flere usannheter i mailen fra  Ulf Leirstein.

Vi ser klart hvor det et hentet fra og hvem som har forfattet informasjonen fra finansdepartementet.  Det må jo også være klart at denne damen, Johanne Rian (JR), er plassert der av Kristin Halvorsen slik som Elisabeth Landmark i skattedirektoratet og begge gjør alt de kan for å føre den forrige regjeringens politikk videre. - Den første er vel verst. Hun har blandet seg inn i et annet lands indre anliggende og har fått lagt inn et langt brev på det Thailandske finansdepts. hjemmeside. Finnes bare der. I den engelske originale skatteavtale med Thailand forekommer ordene ”income” og ”pension”. Ord som beskriver to forskjellige situasjoner. Disse har JR sammenfattet til ”pension income”. Denne konstellasjon finnes ikke i det engelske språk, m.a.o en ren begrepsforfalskning.

Hun har i møte med Nor Alliansens leder innrømmet at  finansdept./skattedir. har strukket strikken for langt i forhold til norsk lov. Men de gjør det for å sikre at ingen utenlands pensjonister blir skattefrie. (Ikke engang de som ville vært skattefrie i Norge)

Hun skrev jo alle  svarene til Sigbjørn på alle spørsmål i Stortinget vedr. kildeskatt. Signaturen JR går igjen.  Dere kan jo selv sjekke om det var svada eller ikke.

Hun har også besvart mail som var adresert til finansministeren, sannsynligvis uten at Siv vet det.

Denne damen går ikke av veien for fortelle  finanskomiten/stortinget usannheter for å fremme sitt politiske syn.

Det som er oppdaget til nå:
1.      Påstand: - Tyskland har kildeskatt på pensjoner. Dette er ikke sant. Dette har vi fra tyske myndigheter. Derfor blir det ikke vise-versa. Se vedlegg 2.

2.      Det var Norge, og ikke Tyskland, som bad om forhandlinger. Formålet ser vi jo klart. Det var å få inn kildeskatten snarest. Bekreftet av tyske myndigheter. Vedlegg  1 (Utredning fra Tyskland).

Dersom man nektet å ratifisere avtalen ville tyskerne neppe rynke på øyenbrynene. Dette er kun en avtale til Norges fordel, men siden den har liten økonomisk betydning  for tyskerne, har de godtatt avtalen.

Videre vil min kollega, som bor i Tyskland  sjekke alle påstander i mailen fra  Ulf Leirstein og besvarer  via Emigrant1.(Vedlegg 1) Merk:Tyskerne vet godt at det har vært systemskifte i Norge. Erna har jo besøkt Angela.
Pensjonistene les Gamle mennesker er viktigere enn noen uredelige  byråkrater i finansdepartementet.

Store deler av finansdept. er 5 kolonister og vil gjøre alt de kan for å hindre Siv i å få til det systemskifte som dere er enige om.
For Stortinget å fatte vedtak på grunnlag av usannheter fra finansdepartementet vil være en konstitusjonell katastrofe som må forhindres med alle midler.  Selv P.K.Foss var i sin tid  meget kritisk til byråkratiet i finansdep..

Tilslutt vil jeg nevne grunnlovens §97. Se vedlegg 4.  Pensjonister skattemessig emigrert  til Tyskland før 1/1-2010  er blitt rammet av loven om kildeskatt på pensjoner. Er ikke det tilbakevirkende som iht grunnlov er forbudt?

Pensjonister med  så lav pensjon at de er skattefrie både i Norge og Tyskland blir nå rammet av den nye avtalen. Er det tilsiktet?


Merk: Iht grunnlovens  §97 kan ikke pensjonister skattemessig  emigrert før 1/1-2014  rammes av denne skatteavtale.


En annen løsning er bruken av ordet ”kan”, i skatteavtalen. Vi kan men vi gjør det ikke. Her det opp til Siv tror jeg.



Med vennlig hilsen:
Best regards:
Jan Mehus/Leder Emigrant1

No comments:

Post a Comment

Enter your comments here: