The Otium Post

The Otium Post

04/12/2013

NAAR MAN TALER TIL EN REGJERING MED DOEVE OERER SOM OGSAA ER BLINDE.




 Det er siden 2009 send uttallige brev og mailer til baade Storting- og Regjerings medlemmer vedr. Kildeskattens oedeleggende virkninger paa pensjonister og minstepensjonister bosatt I utlandet uten aa bli hoert.

Naa staar vi foran en ny runde med ratifiseringen av skatteavtalen mellom Norge og Tyskland som blir gyldig lov i morgen 5 desember. Til tross for loefter fra baade FRP og H har de begge forraadt oss da ratifiseringen ble enstemmig vedtatt uten innvendinger fra noen kant.

Vi har sendt utallige henvendelser til Statsminister Erna Solberg samt Finans minister Siv Jensen uten noen form for svar eller reaksjon til en gruppe paa rundt 40.000 pensjonister i utlandet som i haap om hjelp hadde konsentrert sine stemmer rundt FRP for aa sikre koalisjonen mellom H og FRP. Uten disse stemmene ville de helt sikkert ikke kommet i regjering og vi ville ha faatt en ny 4 aars periode med AP. Jeg betviler sterkt at disse samme stemmene  vil vaere tilgjengelige ved neste valg,saa jubelen vil ikke vare lenge.

Maa si jeg er MEGET skuffet over Siv Jensens mangel paa takknemlighet for disse stemmene som for foerste gang fikk FRP i Regjering.  Hun har det tilsynelatende 'Meget goy' i stolen til den forhenvaerende Finansministern, ja til og med 'ordentlig goy' ,men kan forsikre henne det vil ikke vare lenge....

Jeg takker alle mine venner og pensjonist kolleger rundt om i verden for deres store innsats mot kildeskattens uhyre,spesielt Jakup Skamsar som dessverre doede like foer valgresultatet. Mange andre har maattet gi opp kampen grunnet sin helse og frustrasjon. 

Fortsetter denne bevisste utryddingen av minstepensjonistene i utlandet ved innfoering av ytterliger pensjonsjusteringer grunnet leveomkostninger rundt om i verden,blir mange tvunget til aa reise tomhendte tilbake til Norge for aa la staten ta seg av dem.


                                                             HELT UTROLIG !!

Nok et forraederi overfor velgerne. Dette var en av hennes viktigste saker og i dag stemte hun FOR!


Tore Christiansen
(skuffet) minstepensjonist
Sao Paulo - Brasil

P.S.  Les ogsaa brev fra Erna Solberg kort tid foer valget:

Kjære Tore Christiansen,

Takk for din henvendelse. Du er langt fra den eneste som har kontaktet meg angående kildeskatten, og jeg har forståelse for at den skaper betydelige problemer for mange. Det bør etter min mening være opp til den enkelte borger hvor han og hun ønsker å bo, og det er naturlig at mange pensjonister ønsker å bosette seg i utlandet. Kildeskatten bør ikke være et hinder for å kunne bo hvor man ønsker på sine eldre dager. Høyre påpekte den gangen kildeskatten ble innført at lovforslaget var lite gjennomtenkt, og at selv om skatten betyr lite for statens inntekter betyr den mye for de enkeltpersoner den angår. Da lovforslaget ble behandlet i Stortinget skrev Høyre, sammen med FrP og Venstre, følgende sterke kritikk av regjeringens fremgangsmåte:

”Disse medlemmer finner ikke å kunne ta ansvaret for at skattelover behandles på en slik måte i forhold til et antatt stort antall skattytere, og fremmer forslag om at proposisjonen sendes tilbake til Regjeringen.”

I tiden etter 2009 har vi fått mange eksempler på at loven var for lite gjennomtenkt og at den rammer enkeltpersoner på en måte som er svært uheldig. Derfor har bl.a. Høyres skattepolitiske talsmann, Gunnar Gundersen, tatt opp spørsmål om kildeskatten i Stortinget en rekke ganger. For eksempel vet vi at mange pensjonister i utlandet har slitt med for rigide krav til dokumentasjon på at skatt blir betalt i bostedslandet, og at de har måttet betale skatt også til Norge fordi utenlandske myndigheter har brukt feil skjema. Dette er en praksis Høyre vil endre på. I tillegg har mange pensjonister slitt med at de må betale skatt til begge land i tre år etter utflytting, for deretter å kunne få refundert skatten betalt til Norge senere. Her vil Høyre se på hvordan vi kan redusere belastningen med dobbeltbeskatning. Selv om man får tilbake skatten etter tre år er det en urimelig belastning at minstepensjonister og uføretrygdede skal ta opp lån for å forskuttere skatt. Jeg kan ikke love at Høyre vil fjerne kildeskatten, men vi vil fjerne de urimelige utslagene som er avdekket, og som burde vært oppdaget allerede før loven ble vedtatt.

Jeg ønsker deg lykke til videre.


Med vennlig hilsen


Erna Solberg

No comments:

Post a Comment

Enter your comments here: