The Otium Post

The Otium Post

30/04/2014

Kynisk politisk bedrageri?

Kolberg ut mot Siv Jensen: Driver kynisk politisk bedrageri!

Martin Kolberg vil knekke FRP-koden - nå mener han å ha avslørt partiets vesen.I regjering har Siv Jensen kastet over bord den samfunnsanalysen Frp har stått for i 40 år. Det er bare ei branntomt igjen, sier Martin Kolberg.

Klipp fra ´LEDELSE´:

Siv Jensen er opptatt av at ikke bare KrF og Venstres primære standpunkter skal lyde tydelig i offentligheten. Hun vil også at Frp skal sørge for at velgerne til enhver tid vet hva Frp ville gjort dersom de hadde hatt makten alene. Nå må de forfekte kompromisser og akseptere at de er avhengige av støtte både fra Høyre, KrF og Venstre for å få gjennomslag for saker av betydning.

 

God strategi

Dette er en god strategi for Frp. Så langt har de fordel av at Carl I Hagen, Per Sandberg og Christian Tybring-Gjedde kommer med utspill som dels ligger på siden, dels er i strid med den linjen regjeringen fører. På denne måten ser en del velgere at om det er noen som er opptatt av fronte deres anliggender, så er det Frp.

Om denne strategien holder i fire år, er ikke godt å si. Frp blir mer og mer assosiert med den politikken regjeringen fører. Den strategien de følger nå, er derfor et tveegget sverd. «Egen politikk-markørene» kan komme til å demonstrere hvor lite Frp i realiteten får gjennomslag for.

Siv Jensen anlegger en optimistisk tone når Dagbladet ber henne kommentere Kolbergs utsagn. Hun framholder at regjeringen leverer på område etter område og at velgerne vil oppdage det.Vi har endret kurs i den økonomiske politikken, slik vi lovet velgerne. Vi satser på vekst, velferd og valgfrihet. Vi sørger for å vri pengebruken over til samfunnsnyttige investeringer i vei, jernbane, forskning og kunnskap, lyder det programmatisk fra Siv Jensen. Det er i budsjettet hun skal legge fram at hun for alvor må vise velgerne at dette ikke bare er ord.

I dag forhandler Frp og Høyre med Venstre og KrF om asylpolitikken. Resultatet av disse forhandlingene kan bli langt vanskeligere å svelge for en del av Frps velgere enn at Frp tapte kampen om bompengene. Christian Tybring- Gjedde sier til NRK i dag at Frp bør droppe KrF og Venstre hvis de hindrer innstramninger i asylpolitikken. Det kan nok ikke Siv Jensen og Erna Solberg tenke seg. Det vil være et kjempenederlag for Erna Solberg om hun må slippe Venstre og KrF etter et halvt år.


Kan de ha rett i dette?

Tore Christiansen
Minstepensjonist 

No comments:

Post a Comment

Enter your comments here: