The Otium Post

The Otium Post

29/11/2013

Kaos i vaart byraakrati av embedsmenn.

KAOS I VAART BYRAAKRATI AV EMBEDSMENN

Da jeg gaar ut i fra at ´partipisken´ til AP ogsaa naadde ut til FIN ville det vaere gunstig med en ommoeblering ogsaa innenfor SAMTLIGE embedsverk for aa unngaa den ukultur som altid befester seg naar den samme gruppe mennesker har hatt naer kontakt over lengre tid. AP har vaert i regjering over en meget lang tid og embedsverket er indoktrinert tilsvarende.

"I rapporten pekes det på at det kan ha utviklet seg fagmiljøer som prioriterer egne faglige interesser uten at det gjøres noen kritisk vurdering av nytteverdien for departementet."

Det burde vært et krav om professjonelle konsekvensanalyser vedhengt alle proposisjoner før de går til behandling i Stortinget, da politikerne har minimal kompetanse og evner ikke å foreta slike analyser på egen hånd.  I tillegg til Finanskomiteen burde ogsaa baade Justis komiteen samt Kontroll- og konstitusjonskomiteen gjoere en separat konsekvensanalyse foer den endelige proposisjonen godkjennes som lov.
 
Naar annsatte i departementene sitter for mange aar i sammen uten videre utskifting,utvikler det seg ofte en uheldig kultur der den med den sterkeste personlighet setter ´den politiske korrekte´ handlingsmaate som ikke tillater noen avvik ´utenfor boksen´. Denne ´lederen´ lager sitt eget spraak og gir ordre ut i fra sine egne meninger. Dette kan vaere meget destruktivt for baade annsatte og for det publikum de jo tross alt er loennet av og skal arbeide for.
 
For aa nevne et eksempel har flere organisasjoner for pensjonister bosatt i utlandet,samt et stoerre antall pensjonister,sendt utallige emails til vaar nye Finansminister Siv Jensen,hvor det utbes svar paa hva hun akter aa gjoere med den katastrofiske 15% kildeskatten som ble innfoert av AP i 2010 for alle pensjonister bosatt i utlandet. Dette har baade FRP samt H begge tidligere gaatt i mot og av denne grunn ble ALLE utenlands boende pensjonister oppfordret til aa gi sin stemme til FRP/H for aa sikre valget. Stor ble vaar overraskelse,for ikke aa si skuffelse,da det etter hvert ble klart at ingen hensyn ble tatt til pensjonistene under forhandlingene og vi ble i stedet gjenstand for en ´hestehandel´.
 
Vi har gjentatte ganger bedt Finansminister Siv Jensen om svar men hun forblir taus,enten fordi hun ikke klarer aa svare paa sitt ´svik´. eller verre,at embedsverket direkte har underslaatt epost addressert til Finansministeren. Jeg fikk personlig en underlig,tom epost fra FIN´s juridiske raadgiver som svar paa min henvendelse addressert til Finansminister Siv Jensen samt Statsminister Erna Solberg,som jeg foroevrig heller IKKE har faatt svar fra.
 
Dette beviser ogsaa den uheldige kulturen som har oppstaat innen de siste 10 aarene,man opptrer like ´poltisk korrekt´ som foer,iflg. AP´s inndoktrinering.

Det har naa gaatt saa langt at man har funnet det noedvendig aa informere ombudsmannen som naa soeker aa faa svar paa vaare mange henvendelser.

No comments:

Post a Comment

Enter your comments here: