The Otium Post

The Otium Post

15/01/2014

Underslag og ulovligheter i Finansdepartementet (FiD)

Brev til Riksrevisor Per Kristian Foss Subject:   

Underslag og ulovligheter i Finansdepartementet (FiD)


EMIGRANT1 (E1) er offentlig registrert i Norge med foretaksnummer 994 347 772. E1 har som formål å arbeide for å rette opp eksisterende og kommende uregelmessigheter som pensjonister, først og fremst folk som er bosatt utenfor Norges grenser, utsettes for av norske eller utenlandske myndigheter. E1 gir i bestemte tilfeller gratis råd i skattespørsmål. E1 er partinøytral. E1 er en verdensomspennende organisasjon med medlemmer fra en rekke land; - også innen EU/EØS. E1 har også medlemmer og familiemedlemmer som har statsborgerskap i andre land enn Norge.

E1 har siden 2010, da Kildeskatten på 15% ble innført under Kristin Halvorsen som finansminister, kjempet for å få denne avskaffet da Kildeskatten, i seg selv, er en konfiskering av opparbeidede pensjonsrettigheter. De siste 4 årene har utallige brev blitt sendt til Statsminister, Finansminister, div. statssekretærer, Finansdepartementet (FiD) og Skattedirektoratet osv. De fleste av brevene har aldri blitt besvart til tross for gjentatte purringer. Vi har mottatt enkelte svar fra Finansdepartementets juridiske rådgiver, Johanne Rian, som reflekterer den holdingen som Regjeringen Stoltenberg hadde til spørsmålet om Kildeskatt på pensjoner utbetalt fra Norge til utenlandsboende, norske, pensjonister.

Ved siste Stortingsvalg, så gjorde Høyre det klart at partiet ville tak saken opp til vurdering. Den samme tilbakemeldingen har vi fått fra Venstre, mens KrF gav melding om at ”partiet er for lite til å ha noen innvirkning på saken.” FrP meldte klart fra før valget at partiet ville gå inn for å avskaffe Kildeskatten.

Når E1 hevder at det foregår underslag i FiD, så gjelder dette underslag av informasjon. De samme folkene i FiD, som var ansatt i ledende stillinger i de siste 4 årene før valget i september 2013, fòrer den nye Regjeringen med den samme, subjektive, informasjon og innspill som de ble ”hjernevasket” til å gjøre under Regjeringen Stoltenberg. Finanskomiteen, som skal forberede saksdokumenter til beslutninger i Stortinget bygger sine instillinger på informasjon fra byråkratene i FiD. Både Finanskomiteen og Stortinget tar følgelig beslutninger basert på feil informasjon; - dvs. den politikk som ble ført av den forrige, rød-grønne, regjeringen føres videre av den borgerlige regjeringen p.g.a. ”forvrengt” informasjon fra folk med en sosialistisk innstilling i FiD. – Er det riktig at Norge skal styres av byråkrater og ikke politisk valgte beslutningstagere?

2 | P a g e
Dette er fundamentalt feil, og E1 anmoder Riksrevisjonen om å se på både saksbehandling og informasjonsflyt fra FiD til de besluttende instanser. E1 har en sterk fornemmelse av at de henvendelser som vi har gjort til Finansminister Siv Jensen har blitt holdt tilbake av enkelte personer/en person i FiD. – Svarene fra Johanne Rian tyder på at hun har tenkt å forsette med sin sosialistiske politikk og vi har en sterk mistanke om at våre henvendelser ikke kommer fram til de rette adressater.

Når det gjelder ulovligheter i FiD så har vi helt klare bevis for våre påstander. Høytstående funksjonærer – på kurs hos Skattedirektorat/FiD har gjort kjent at Skattedirektoratet/FiD er inneforstått med at de bryter både norsk Grunnlov og skatteavtaler. Grunnen er at de vil forsøke å tvinge nordmenn til å flytte tilbake til Norge. De ønsker at trygdepengene skal brukes i Norge. Da får Staten tilbake 85 – 90% av de som blir utbetalt.

FiDs juridiske rådgiver, Johanne Rian, har oppfordret norske pensjonister i Thailand til skatteunndragelse. Hun anbefaler at de som har flyttet ut, flytter tilbake. (Lydbåndopptak foreligger fra et møte med ambassaden den 31.01.2011). Samtidig, så foreslo hun at de som, formelt, ikke har emigrert ikke skal foreta skattemessig utflytting, men , kun betale skatt til Norge. Dette er en klar oppfordring til en kriminell handling. Når man har oppholdt seg i Thailand i mer en 180 dager i et år så er man skattepliktig til Thailand. I båndlagt opptak med leder i Noralliansen så sier Johanne Rian bl.a.: ”Vi er oppmerksom på at strikken strekkes litt langt og i noen tilfelle for langt. Men vi gjør det for å være 100% sikker på at dere ikke tar fiktive opphold på Kypros for å unndra dere skatt i Norge”

Vi formoder at flertallsbegrepet ”Vi” ikke kan mistolkes. – I.h.t. normal fortolkning av norsk lov så er man uskyldig inntil det motsatte er bevist. Om FiD har mistanke om at noen har foretatt ”fiktivt opphold” for å unngå beskatning i Norge, så bør man fokusere på disse tilfellene; - ikke straffe ca. 44.000 ”uskyldige” norske pensjonister p.g.a. noen få mistenkte. – Men det virker som om holdningen i FiD er at samtlige nordmenn som har flyttet ut er ”skatteflyktninger”. FiD krever også at for å få fradrag i norsk beskatning må man betale skatt i bostedslandet, ikke bare oppgi til bostedslands skattemyndigheter den skattbare inntekt.

Uttalelse fra tidligere regjeringsadvokat Bjørn Haug (1972-1995) og leder av ESA/ EFTA-domstolen (1995-2000): ”Norske myndigheter har i noen sammenhenger krevd dokumentasjon for at man faktisk blir beskattet i utlandet, ikke bare at man skattemessig klassifiseres som bosatt i utlandet. Her går norske myndigheter, etter mitt skjønn, lenger enn de har lovmessig grunnlag for. I det øyeblikk det er akseptert at man etter norsk lov eller gjeldene skatteavtale ikke skal skattes i Norge, er det uvedkommende hvorvidt eller hvordan det nye bostedslandet gjennomfører sin beskatning. Det er etter min mening ikke lovlig hjemmel for å sette beskatning i det nye bostedslandet som vilkår for å unnlate norsk beskatning”. (Thailand/Filippinene)

3 | P a g e
Overstående støttes også av Prof.Zimmer.
10.2.1 Skatteavtalene kan bare lempe norsk beskatning.
Sitat:”Som nærmere beskrevet i 18.3. nedfor, gjelder norsk beskatningsavkall som utgangspunkt også hvor inntekten ikke blir beskattet i den annen stat, f.eks. fordi internrettslig hjemmel mangler der, med mindre skatteavtalen bestemmer noe annet.”

Finansminister Kristin Halvorsen sa i Odelstinget den 26. februar 2009 i sin forklaring av Ot. Prop. Nr. 20 (2008-2009): ”Denne saken dreier seg om rettferdighet for pensjonister. Det dreier seg om 43.000 pensjonister som bor utenfor Norge, men det vil ha litt forskjellig utslag fra hvor de bor og hva slags skatteavtaler som gjelder. Det er i hvert fall sånn at ingen pensjonister bosatt i Spania i dag blir berørt av vedtaket. Det samme gjelder pensjonister i Pakistan og Thailand”.

Her har byråkratiet gjort Finansministeren til løgner i Odelstinget. – Dette er svært alvorlig.
Norges Finansminister har snakket usant til Norges lovgivende forsamling.
Til dags dato så har dette lovbruddet ikke blitt nevnt i Stortinget; - noe som må anses som bemerkelelsesverdig.

Nedenfor sendes, til informasjon, noen utdrag fra tidligere skriv til div. Norske myndigheter:
Kun til informasjon i et brev til justisministeren.

Gjennomsnittlig utbetaling fra NAV til utenlandspensjonister er ca. NOK 110.000/år.
-EMIGRANT1 er klar over at Skattedirektoratet får sine instrukser fra Finansdepartementet, men dette forhindrer ikke at jurister, uansett nivå, unnlater å påpeke at f.eks. Lovavdelingen i FiD vitterlig definerer og tolker lover, avtaler og høyesterettsdommer feilaktig. Eksempelvis trekker vi frem ordlyden i Ot.prp. 20 - 2008-2009 –

sitat
”Forslag til Lov om kildeskatt på pensjoner =Endringer av Skattelov).
”Retten til å skattlegge pensjoner er lagt til staten der mottakeren bor, mellom annet etter skatteavtalene med de baltiske statene, Pakistan, Russland, Spania, Thailand og Tyskland med visse unntak.”
Sitat slutt

I skatteavtalene for disse land står det i Art. 18. Pensjoner og annen lignende godtgjørelse som betales til en person bosatt i en kontraherende stat skal bare kunne skattlegges i bostedsstaten.

4 | P a g e
M.a.o enhver handling som fører til et annet resultat enn overstående vil være et brudd på både Lov og avtaler. Høytstående funksjonær – på kurs hos Skattedirektorat/Finansdepartement har gjort kjent at Skattedirektoratet/Finansdepartementet er inneforstått med at de bryter både norsk Grunnlov og skatteavtaler.(Ønsker å være anonym)

2. april 21:13 - Stig Utheim
Jeg har snakket med folk fra Finnansdepartement vedrørende kildeskatt . Vedkommende bekrefter at Finansdep. vet at de bryter loven, men dette er et ledd til å tvinge nordmenn som er utflyttet til å reise hjem. Grunnen er de vil at nordmenn skal bruke trygdepengene i Norge og da får staten tilbake ca 85 - 90 prosent av det utbetalte . ( Samtalen ble ”uheldigvis” tatt opp). Jeg spurte vedkommende om jeg kunne bruke opplysningene i pressen. Da var vedkommende snar med å fortelle at han ikke ønsket dette og dette vil bli respektert.....  Synd at offentlige personer ikke tør stå frem...

Stig Utheim Thailand
Finansdepartementets juridiske rådgiver, Johanne Rian, har oppfordret pensjonister i Thailand til skatteunndragelser i Thailand ved å anbefale at de som har tatt utflytting flytte tilbake tilbake til Norge. (Opptak foreligger fra Ambassademøtet 31.01. 2011). Videre anbefales de som ikke har emigrert ikke skal foreta skattemessig utflytting og bare betale skatt til Norge. Dette er en oppfordring til en kriminell handling. Når man har oppholdt seg i mer enn 180 dager i Thailand så
er man skattepliktig til Thailand.

I båndlagt opptak med Leder for Noralliansen sier hun også blant annet :
«Vi er oppmerksom på strikken strekkes litt langt og i noen tilfelle for langt, men vi gjør dette for å være 100% sikker på at dere ikke tar fiktive opphold på Kypros for å unndra dere skatt i Norge».Vi formoder at flertallsbegrepet "vi" ikke kan mistolkes...

Finansminister Kristin Halvorsen i Odelstinget 26. februar 2009 i sin forklaring av Ot.prp.nr.20(2008-2009) ”Denne saken dreier seg om rettferdighet for pensjonister. Den dreier seg om 43.000 pensjonister som bor utenfor Norge, men det vil ha litt forskjellig utslag ut fra hvor de bor, og hva slags skatteavtaler som gjelder. Det er i hvert fall sånn at ingen pensjonister bosatt i Spania i dag blir berørt av vedtaket. Det samme gjelder pensjonister i Pakistan og Thailand”.”
Byråkratiet har gjort Finansministeren til løgner i Odelstinget. Dette er meget alvorlig.!!!
Her har daværende Finansminister snakket usant til Norges lovgivende forsamling.
Til dags dato har dette lovbruddet ikke blitt nevnt i Stortinget – noe som må ansees som

5 | P a g e
bemerkelsesverdig.
Vedlegg 8
1.Brev til riksrevisor Per Kristian Foss 2.Lover og høysterettsdommer som det må tas hensyn til
3.Beskatning av pensjon 11.06.2013
4. Emigrant1, tilsvar til skattedirektoratets brev av 11.06.2013
5.Emigrant1 Ikke-diskriminering
6.Skattlegging av tyske utenlandspensjonister
7.Svar på FiDs info til finanskomite 28.11.2013
8.Menneskerettskonvensjoner

Vennlig hilsen

Jan Mehus /Leder Emigrant1
Austerlandet 236 8407 Godfjord Styret Emigrant1

14 januar 2014
.

No comments:

Post a Comment

Enter your comments here: