The Otium Post

The Otium Post

06/06/2014

Bare noen refleksjoner vedr. statsvitenskap.

Bare noen refleksjoner vedr. statsvitenskap.


Er det ikke et fundamentalt krav til enhver folkevalgt regjering at man ikke setter 'bukken til å passe havresekken' uten et effektivt,politisk nøytralt kontrollorgan som er i regelmessig kontakt med embedsverket som skal utøve lovene som utferdiges ved kgl. resolusjon?


Så vidt meg bekjent finnes det ikke noe slikt organ som er kompetent og innehar tilstrekkelig erfaring og viten til å kunne vurdere og behandle lovforslag og endringer foreslått av embedsverket.


En folkevalgt politiker som har sittet i den samme regjeringen under partipisken,eller verre,en nyvalgt representant i regjering som for første gang 'har det så gøy i den nye godstolen' ,har ingen forutsetning til å kunne for eksempel endre urettferdige lovforslag fra finansdepartementets lovgivingsavdeling, men kaster kun ett blikk på forslagene før de nikker i samtykke


Hei.
Jeg har lurt p
å hvorfor vi i grunnen stemmer på partier når det er disse kommiteene som bestemmer uansett? Og de samme bare går igjen og igjen. Er valgene bare for å bytte ut de som sitter i godstolene og har det veldig gøy og kjører med sjåfør i store, sorte biler?
Jan KerodEtter 20 års hjernevasking er embedsverket blitt så igjengrodd at det kun hører sin egen stemme. Gud hjelpe dem som protesterer. Det får katastrofale følger i ettertid ved at det lages et enda mere komplisert lovverk ingen kan forstå.


Gardiner og vinduer må åpnes til disse 'lukkede' rom for å gi lys- og luft til nye ideer og forhold.


Det var igrunnen bare dette jeg ønsket å si.....


Mvh.

Tore.
Sao Paulo-Brasil.
Minstepensjonist.

No comments:

Post a Comment

Enter your comments here: