The Otium Post

The Otium Post

17/03/2014

Regjeringen bruker språklig glasur for å dekke over en pengebruk som ikke har med vekst å gjøre i det hele tatt.

Vekstfremmende babbel

FØLG DAGBLADET MENINGER PÅ TWITTER OG FACEBOOK

Men nei: Det skal bygges asfalt, privatiseres i helsevesenet, og ikke minst varslet de to «vekstfremmende skatteletter». En sak blir ikke finere, bedre eller viktigere om en putter ordet «vekstfremmende» foran. Det er språklig glasur for å dekke over en pengebruk som ikke har med vekst å gjøre i det hele tatt. I år bruker Høyre og Fremskrittspartiet milliarder på å fjerne arveavgifta, et skattekutt som ifølge finansdepartementet selv har null og niks å si for sysselsetting. Så hvorfor gjør de det likevel?

Og hvorfor er det eneste, konkrete løftet Solberg og Jensen gir om neste års budsjett, at det skal kuttes i skattene? Svaret er enkelt: Høyre og Frp prioriterer. Stortinget går fullstendig på tomgang, regjeringa fremmer ikke nye saker, men de leverer på en ting: Tilbakebetaling til de som finansierte valgkampen.

I år pumpes ekstra olje for milliarder av kroner opp fra norsk sokkel, bare for å finansiere store skattegaver til de alle rikeste menneskene i Norge. I høst vil Høyre og Frp legge fram et skuffende klimabudsjett, et budsjett uten nye velferdsreformer, et budsjett med kutt i bistand til verdens fattige, og strammere kår for hjelpepleiere og lærere og alle andre i Kommune-Norge.
Men vi kan være sikre på at det kommer flere «vekstfremmende» skattekutt. Det får de som er litt engstelige for å miste jobben etter pressekonferansen mandag, trøste seg med.

Mon tro om det ogsaa blir vilje til overlevelsesfremmende skattekutt for pensjonistene?

 

 Les ogsaa i samme anledning:



Tore Christiansen
Dagbladet  17 mars 2014

No comments:

Post a Comment

Enter your comments here: