The Otium Post

The Otium Post

20/03/2014

Lovproposisjon fra FIN gis oyeblkkelig ratifisering.

Lovproposisjon fra FIN gis øyeblkkelig ratifisering.

Jeg synes det er helt uriktig og lite gjennomtenkt at en lovproposisjon fra FIN gis øyeblkkelig aksept,tilsynelatende uten en gang å ha blitt skikkelig lest- og forstått av våre ulærde stortingsrepresentanter.

Det burde utnevnes en faglig kompetent komitte som også var oppdatert om eksisterende klager i proposisjonen slik at man får en korrekt ratifisering av proposisjonen i stedet for å gi ALL makt til embedsverket.   Dette er meget betenkelig!

Legg også merke til hvordan Johanne Riann i FIN smuginnfører nye krav i lovverket i ratifiseringen av ny avtale med ThailandHer har FIN Norge påtatt seg hvervet som skatteoppkrever for Thailandske skattemyndigheter.  Samme proposisjon blir sikkert grunnlaget for nye avtaler.

" It is necessary to apply for an exemption of the advanced withholding tax deduction every year by submitting the Certificate of Residence and the Income Tax Payment Certificate to the Norwegian tax authorities. If a pensioner fails to do so, Norway would have the right under the Thailand-Norway DTC to tax the pension income paid from Norway. If the Income Tax Payment Certificate shows that only a part of the pension income from Norway is submitted for tax in Thailand, Norway would have the right under the Thailand-Norway DTC to tax that part of the pension income that had not been submitted to Thai taxation"

Det er allerede i Stolt-Nilsen saken avgjort av Høyesterett at FIN ikke har lovrett til å forlange innsikt i en Norsk borgers lokale skatteforhold når han er bosatt i utlandet.

Har personlig innlevert et fullt gyldig CERTIFICATE OF RESIDENCE som jeg mottok av Receita Federal ved ankomst i Brasil og jeg har fremdeles ikke endret addresse. Dette er også bevist ved den årlige innsending av LEVEATTESTEN med to vitner. Alle pensjons utbetalings kvitteringene bærer også samme,opprinnelige addresse,så det kan vel ikke lenger vaere i tvil om HVOR jeg er bosatt.  Det får da være måte på mistenkeliggjøring av en 80 åring?

Dette urimelige og for noen umulige kravet om Certificate of Residence samt Income Tax Certificate er kun en lov-vridning for å kunne fortsette å innkassere denne ulovlige kildeskatten fra flest mulig.

Her ser man også tydelig at den nye regjeringen har ingen planer om å endre det eksisterende lovverket vedr. kildeskattens  dramatiske utslag,spesielt for minstepensjonistene.
Lovnadene fra både Siv Jensen og Erna Solberg kort tid før valget om å, a)fjerne skatten, eller b) gjøre store endringer for å lette denne umulige bevisbyrden som forlanges av FIN for fritak.


Her er det store oppgaver i vente for Stortingets Kontrollkomitte som hittil ikke har utført jobben sin som tiltenkt.  De tenker som Siv Jensen da hun først satt i godstolen som ny Finansminister:   "Dette er goy,virkelig goy"


Tore Christiansen
Sao Paulo - Brasil

No comments:

Post a Comment

Enter your comments here: