The Otium Post

The Otium Post

04/03/2014

Forslag til Budsjett 2015

Forslag til Budsjett 2015

Utdrag fra email sendt til budsjett2015@frp.no  04 mars 2014

 

Siden Kildeskatten (KS) på 15% ble innført pr. den 01.01.2010, under Kristin Halvorsen som Finansminister, så har E1 kjempet for å få denne avskaffet.  KS er, i seg selv, er en ren konfiskering av opparbeidede pensjonsrettigheter.

I løpet av de siste 4 årene har utallige brev blitt sendt til Statsminister, Finansminister, div. statssekretærer, Finansdepartementet (FiD) og Skattedirektoratet osv. De fleste av brevene har aldri blitt besvart til tross for gjentatte purringer.  - Vi har mottatt enkelte svar fra FiDs juridiske rådgiver, Johanne Rian, som reflekterer den holdningen som Regjeringen Stoltenberg hadde til spørsmålet om KS på pensjoner utbetalt fra Norge til utenlandsboende, norske, pensjonister. Når vi ser denne artikkelen fra  Adv. Bettina Banoun forstår vi hvorfor vi aldri har nådd fram overfor FiD og skattedirektoratet. -  

Les her: Dagens Naeringsliv          Og her : Dagbladet

Det er en kjensgjerning at KS betyr svært lite for statens inntekter, men den betyr mye for de enkeltpersoner den angår. Den 27. august 2012 sendte utreder Wenche Irèn Sterkeby i Stortingets utredningsseksjon, under oppdragsnr. 2012246, følgende innspill til Vidar Karlsen:

Sitat
”I gjennomsnitt, for hver pensjonist som flytter ut av Norge, vil pleie- og omsorgsutgiftene gå ned med kr. 73.183 pr. år (tall fra 2009). Antar vi videre at forventet gjenstående levetid er 18,1 år, vil det si at en pensjonist som bosetter seg utenfor Norge permanent og inntil sin død reduserer pleie- og omsorgsutgiftene totalt med kr. 73.183 x 18,1 = kr. 1.324.612 i løpet av sin levetid. Vær oppmerksom på at disse beregningene er gjort ut fra gjennomsnittsverdier. De pensjonister som faktisk velger å flytte utenlands kan tenkes både å ha høyere forventet gjenstående levealder og bedre helse enn gjennomsnittet i beforlkningen.”
Sitat slutt   

Hvis man antar, etter de tall som vi har fått oppgitt, at det befinner seg, til en hver tid, ca. 43.000 norske pensjonister i utlandet, så bidrar disse med besparelser i Norge på nesten NOK 60 milliarder i løpet av sin pensjonisttid. – Utenlandspensjonistene er selv nødt til å betale lokale syke- og ulykkesforsikringer av egen lomme for å sikre en viss sosial trygghet.

1. Med ett  simpelt grep kan det hele endres til en rettferdig fordeling av våre inntjente pensjons rettigheter ved simpelthen å REVERSERE kildeskatten. d.v.s.  ved å droppe kildeskatten og i stedet innføre et ´Helsetillegg´ på 15% av 2G for utflyttede nordmenn bosatt i utlandet som en liten kompensasjon for de store utgifter man finner i utlandet for privat helseforsikring. 

2. Minstepensjonen som for tiden består av 2 x grunnbeløpet burde også heves til et beløp det er mulig å leve av. Det kan man IKKE i dag,og er avhengig av hyppige besøk til det lokale velferds kontoret med lua i hånden. (d.v.s. hvis man er bosatt i Norge. De utenlandsboende minste pensjonistene er fratatt ALLE rettigheter.)

Etter en slik foreslått oppjustering av pensjonen,skulle det fremdelses være noen kroner igjen av de ovenfor nevnte besparelser på NOK 60 milliarder.


Tore Christiansen
Minstepensjonist
Sao Paulo - Brasil


N.B.  Utdrag fra email til Fremskrittspartiet
          fra Jan Mehus/Styreleder Emigrant1




No comments:

Post a Comment

Enter your comments here: