Også Ap går tilbake.

UTFORDRINGER: Befolkningsvekst, eldrebølge, lavere oljeaktivitet og det grønne skiftet. Det er fire av de største utfordringer Norge står overfor, ifølge statsminister Erna Solberg (H). Høyre og Fremskrittspartiet får en oppslutning på henholdsvis 21,7 og 9,9 prosent i en ny meningsmåling.


Nedgangen er på 1 prosentpoeng for Høyre og 1,4 prosentpoeng for Frp på én måned, viser Aftenpostens februarmåling utført av Respons.


41,1 prosent av de spurte svarer de ville stemt Arbeiderpartiet dersom det var stortingsvalg i morgen, en tilbakegang på 0,1 prosentpoeng.


Asylbarnsaken har fått Erna Solbergs regjering til å sprike stadig mer, mener Anders Todal Jenssen ved NTNU i Trondheim.


- Velgerne legger en hel del vekt på det valgforskerne kaller «performance»: De vil ha en handlekraftig regjering som er i stand til å få til noe, sier han.

Solberg selv erkjenner at asylbarnsaken har skadet samarbeidet mellom regjeringen og samarbeidspartiene Venstre og KrF.


- Det er ingen tvil om at selve saken har gjort samarbeidet på dette området vanskeligere, sier hun til avisen.


Bak de tre store følger Senterpartiet, som har en fremgang på 1,3 prosentpoeng til 5,9 prosent. Deretter kommer KrF med 5,8 prosent (+0,5), Venstre med 5,2 prosent (+0,4), SV med 4,1 prosent (-0,5), De Grønne med 3,3 prosent (-0,4 prosent) og Rødt med 1,8 prosent (+0,6).

(NTB)

------------------------------------------------------

Mona Hansen‎ - Emigrant1
20 mins ·

Det er tragisk at de ikke skjönner at nár de fár 1.3 millioner pensjonister og uföre pá nakken, da gár det nedover. De har ikke registrert at de sitter der de sitter pga hvordan spesielt FRP fridde til denne gruppen. Men uten FRP ville ikke H heller kunne komme i regjeringsposisijon. Og tragisk at de ikke har stöttet opp FRP mht denne store gruppen. De fikk stemmer fra mange som aldri hadde stemt pá dem för, og disse, i stor frustrasjon over at de fleste har blitt grundig lurt siden de kom til makten, hörer man den samme kommentaren over alt: Ikke min stemme til dem en gang til. Tusenvis av velgere gár tilbake til "sine gamle" partier. 


Man má KUNNE vaere politiker, og det viser dessverre ikke disse nye á kunne.


Måling: Pilene fortsetter å peke nedover for Høyre og Frp
Høyre og Fremskrittspartiet får en oppslutning på henholdsvis 21,7 og 9,9 prosent i en ny meningsmåling.

-------------------------------------------------------

Kommentar :


Til regjeringens forsvar bør to viktige elementer nevnes:

1. Den forrige AP regjeringen la en stygg felle ved å la H-FRP innføre budsjettet for 2015,de visste ville lage store protester,samt den kompliserte nye pensjonsreformen.

2. Både Erna og Siv har blitt benyttet som ´nikkedukker´ for mektige,eksterne krefter de ikke hadde forutsetninger til å kunne motstå. Ikke ALLE folkevalgte ledere har visdom og styrke nok,for ikke å nevne utdanning og arbeidserfaring,og blir derfor nødsagt til å lene seg til departementenes rådgivere som er under sterkt press fra lobbyister og innleide rådgivere som ikke nødvendigvis støtter vårt demokrati og arbeidslover men følger en helt annen agenda.  

Vårt kjære land regjeres ikke lenger av våre folkevalgte representanter,men av mektige,eksterne krefter som kun er ute etter makt og øket profit.

Vi må tilbake til vårt lands originale verdier og styresett, som har blitt totalt utvannet gjennom de siste 20 årene med avvikling av domstoler og fjerning av nødvendige vanntette skott ´for å gjøre det hele så mye lettere´.  Det SKAL IKKE være lett,men gjennomtenkt med hjertelag samt bruk av konsekvensanalyser fra kyndige grupper.Administrator
THE OTIUM POST