The Otium Post

The Otium Post

24/08/2014

Tøffere lover mot ekstremisme i Storbritannia (ENDELIG)


Tøffere lover mot ekstremisme i Storbritannia

 

Den britiske regjeringen planlegger å skjerpe lovgivningen mot terror- og ekstremistorganisasjoner, sier innenriksminister Theresa May i en artikkel i Daily Telegraph. 

 Oppdatert:
I artikkelen tegner May opp et bredt spekter av tiltak, blant annet lover som kan gi myndighetene mulighet for å hindre borgere i å reise utenlands for å krige for ekstremistiske organisasjoner og begrense spredningen av synspunktene deres.

Ta pass og statsborgerskap

May ønsker også muligheten for å frata briter passet og ta det britiske statsborgerskapet fra briter med dobbelt statsborgerskap, om de vil krige i utlandet. I noen tilfeller skal det også bli mulig å ta statsborgerskapet fra naturaliserte briter.


May skriver også at landet vil slå ned på organisasjoner som sprer ekstreme synspunkter og gjøre det ulovlig å bli medlem av slike grupper, selv om de ikke er engasjert i terrorvirksomhet, slik loven krever i dag.

Den nye lovgivningen som May planlegger, vil også ta sikte på virksomheten til radikale islamistiske predikanter, som Anjem Choudary, hvis radikale retorikk i dag ikke bryter med loven.

«Vi er midt i en generasjonskamp mot en dødelig ekstremistisk ideologi», skriver hun og legger til at den er basert på en forvrengt og nihilistisk tolkning av islam som ikke har noe å gjøre med den fredelige troen til millioner av muslimer rundt om i verden.

Labour

Regjeringen lovte at den ikke skulle gå overilet til verks med nye tiltak etter drapet på Foley, men Labour mener at det er akkurat det den gjør med forslaget til ny lovgivning.

Labours skyggeinnenriksminister Yvette Cooper er likevel fornøyd med at regjeringen trapper opp innsatsen mot folk som reiser for å slutte seg til IS.

Men hun mener det er en mangel at regjeringen ikke snakker mer om å forhindre radikalisering ved å støtte samfunn som har forebyggende programmer. Hun mener også at det er viktig at det er kontrollmekanismer på plass.

Minst 500 britiske borgere har reist til Syria og Irak for å krige med militante grupperinger. May skriver at 23 personer som skulle til Syria, allerede er fratatt passet, og at 69 personer er pågrepet for lovbrudd i forbindelse med terror i Syria.

Hun skriver også at 28.000 innslag med terrorrelatert materiale er fjernet fra internett.
Siden 2010 er minst 150 mennesker blitt nektet adgang til Storbritannia på grunn av sine synspunkter.

______________________________________


Kommentar:

Endelig noen som tar initiativ til å stoppe innvandrere og britiske ungdommer fra å benytte deres land som base for deres foraktelige krigshandlinger i Irak og Syria,for så å rømme tilbake til deres land etter utførte handlinger,noe som også impliserer Norge som land,og kan siden påvente hevntiltak fra utenlandske ekstremister.

Som nevnt tidliger i bloggen,opphold og statsborgerskap skal krever god oppførsel og overtredere kan bli fratatt sine pass og borgerskap,med påfølgende utkastelse fra Norge. Slik er faktisk loven allerede i Brasil,du skal ikke gjøre store sprell før utkastelse.

England har jo mange års erfaringer før Norge og man kan nå se levende bevis for en utilfredsstillende innvandrerpolitikk som de nå vil korrigere,tatt i betraktning den grusomme fremferden av IS og deres fremtidige planer.

Det er fremfor alt viktig at vi handler N Å, da vi allerede har millioner av muslimer i Norge hvor de fleste er godt integrert i våre lover og levesett,men det er store muligheter for at mange vil falle for fristelsen til å slutte seg til IS og deres tankegang,spesielt kanskje fra andre generasjons innvandrere som er rastløse og har hatt vanskeligheter med å tilpasse seg vår livsstil.


Administrator
THE OTIUM POST

__________________________________________


Nettopp som jeg anbefalte i min forrige post/kommentar:

Kommentar:

"Muslimene flyver i flokk,bare de blir mange nok!"

De fleste muslimer er fredelige,men jeg er redd "sommerfugl effekten" kommer til å øke rekrutteringen til IS i tusener hvis de uhindret får lov til å klore seg fast i Irak og Syria. Da kan det bli voldelig utpressing over hele verden hvor levende bomber bl.a. kan smugles inn i "Trojanske hester". 

Derfor er det blitt overhengende viktig at IS stoppes nå,før de får terrormakten i sine hender.  Det må være slutt på snakket,nå kreves AKSJON og innsats før vi får gjenoppleve nazitiden.....

Den første praktiske lovendringen vi kan gjøre,er å utvise enhver som aktivt er med på å fremme rekruttering til IS eller oppfordrer til voldelig oppførsel på vegne av IS. Fredelig oppførsel blir med andre ord en BETINGELSE for norsk stats-borgerskap.


Administrator
THE OTIUM POST

No comments:

Post a Comment

Enter your comments here: