The Otium Post

The Otium Post

08/08/2014

Nødvendige skritt-USA bomber ISIL

  Nødvendige skritt

VG følger

USA har startet bombing mot ISIL-militsen i Nord Irak, opplyser Penatagon. Det er i tråd med trusselen president Barack Obama kom med i natt, da han gjorde det klart at USA ikke bare vil sørge for mat og vann til flyktningene i Sinjarfjellet, men at han  også åpnet for luftangrep mot områder okkupert av den ekstreme islamistiske okkupasjonsmilitsen. Det er et tungt, men høyst nødvendig skritt å ta for en amerikansk president, som de siste årene har vært kritisert for å spille en for passiv rolle internasjonalt. Det er fullstendig uholdbart for den kurdiske sivilbefolkningen, for regionen og for stabiliteten i verden som sådan, om det skal få etablere seg et «kalifat» i Nord Irak, bygget på forskrudde og brutale religiøse ideer som overgår seg det styrtede Talibanregimet i Afghanistan i forrykt fanatisme.


Siden de tok kontroll over området har ISIL satt i gang en uhyggelig forfølgelse av yezidisamfunnet i området. 40.000 er fordrevet fra sine hjem, fordi ISIL mener de er «djeveltilbedere». Får de ikke tilgang på mat og medisiner i løpet av kort tid, vil dette bli en gigantisk humanitær katastrofe. De som ikke kom seg unna fikk valget mellom å konvertere til islam eller å bli drept. Også den kristne minoriteten drives på flukt. Menneskerettighetsorganisasjoner som Human Rights Watch har tidligere dokumentert hvordan ISIL-styrkene har foretatt massedrap på sivile, summariske henrettelser, tortur og andre grove forhold som organisasjonen mener klassifiserer til «forbrytelser mot menneskeheten».


Politisk sett er det en dyp skepsis i USA mot å involvere seg i konflikten i Irak. Men amerikanerne har en klar forpliktelse her. Da de ledet an i angrepskrigen mot Irak Saddam Hussein i 2003, var kurderne sentrale alliansepartnere. Det vil være umulig å la dem bli overlatt til et nytt regime, enda verre enn det forrige. Det er også verdt å merke seg at store deler av ISIL-militsen er utlendinger i Irak, flere tusen av dem fra Europa. Verdenssamfunnet kan rett og slett ikke tillate seg å se på at en barbarisk bande gjennomfører et folkemord, skaper seg et nytt fotfeste og etablerer et nytt hovedsete for global terrorisme i Mosul.

  (VG)
 ______________________________________


Kommentar:

ENDELIG, noen som gjoer noe. Bare det ikke tenner Putin ogsaa?

Har alltid vaert uro i denne delen av verden med saa mange forskjellige tolkninger av Koranen. Kun én sterk,ofte diktator,kan temme denne verdensdelen. Britene forraadte Araberne etter WW2 - jrf. "Laurence of Arabia"

Administrator
THE OTIUM POSTNo comments:

Post a Comment

Enter your comments here: