The Otium Post

The Otium Post

02/12/2014

Fortsatt krise for regjeringa - Omvalg?


ADVARENDE PEKEFINGER: Statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp), her under dagens budsjettdebatt i Stortinget, fikk en advarende pekefinger av velgerne på en rekke meningsmålinger i november. Den første desembermålinga, som TV 2 presenterte i dag, viser at velgerne fortsatt ikke er spesielt fornøyde. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

ADVARENDE PEKEFINGER: Statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv 
Jensen (Frp), her under dagens budsjettdebatt i Stortinget, fikk en advarende pekefinger 
av velgerne på en rekke meningsmålinger i november. Den første desembermålinga, 
som TV 2 presenterte i dag, viser at velgerne fortsatt ikke er spesielt fornøyde. 

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

   

TV 2-måling: Fortsatt krise for regjeringa

Det borgerlige flertallet er borte etter dramatisk budsjetthøst.

mandag 1. desember 2014, kl.21:45


(Dagbladet): I hele dag har partiene på Stortinget debattert det skjøre budsjettforliket mellom regjeringspartiene Høyre og Frp, og støttepartiene KrF og Venstre.

Samtidig publiserte TV 2 en ny meningsmåling der bevegelsene er små, men bekrefter bildet som ble etablert av en rekke meningsmålinger i november: Velgerne har snudd ryggen til det borgerlige stortingsflertallet.

LES OGSÅ: Siv Jensen: - Vi står midt i en orkan

Høyre får 23,9 prosent og Frp får 10 prosent på den nye målinga. Regjeringspartiene er fortsatt i hardt vær etter at de la fram et sterkt kritisert budsjettforsalg i oktober.

Og nå rammer budsjettvreden også regjeringens støttepartier KrF og Venstre.

KrF har såvidt hodet over vannet, og klarer så vidt sperregrensen med 4,1 prosent. Knut Arild Hareides parti går mest tilbake av alle på denne målingen - 1,3 prosentpoeng.

Venstre går bare 0,1 prosentpoeng tilbake, men lå dårlig an fra forrige måling og får 4,8 prosent.

Dermed får det borgerlige firkløveret bare 72 mandater, 13 færre enn de 85 som trengs for å sikre flertall i Stortinget.

LES OGSÅ: Ap snart dobbelt så store som Høyre

Arbeiderpartiet får 40,7 prosent og får aleine flere mandater enn alle de borgerlige partiene til sammen, nemlig 77.

De gamle rødgrønne kameratene Sp og SV ligger lavt, henholdsvis 4,1 prosent og 4,7 prosent.

Miljøpartiet de grønne går 0,8 prosentpoeng fram, og legger seg over sperregrensa med 4,4 prosent.

Rødt får 2,1 prosent.

-----------------------------------------------------

Kommentar:

Grunnet liten eller ingen erfaring som regjering samt gjennomsnittelig lav utdanning,har denne regjeringen totalt overgitt seg til proposisjoner fra First House og et stort antall lobbyister,med blind aksept.

De har vinglet rundt med ubetydelige lovforslag om tohjuls leketøy,snøskotere,proboksing og plastposer, mens de tar andre beslutninger som er på vei til å ødelegge vårt sosiale levesett,misundt av hele verden. De har også totalt forrådt sine velgere med sine løfter fra valgkampen

De overgir total makt til FiD´s  gjerrige og rent fram ondskapsfulle og utspekulerte proposisjoner som de ikke engang kaster et blikk på før de aksepteres. Det er lett å gjenkjenne hånda som har ført pennen i mange mange år,til tross for regjeringsskifte. Når problemer ikke lar seg løse, bytter man bare ut begrepet og Hey Presto!!!  kan man starte helt nye regler til fordel for grådig skatteinnkreving fra de fattigste i samfunnet. Og vi påberoper oss å være ett av de rikeste landene i verden?  Mye vil ha mer!!

Det ville vært mere hensiktsmessig om Erna og Siv stakk pekefingrene i JORDA for å lære det norske folk å kjenne!  Hvem er det egentlig som er i regjering?

Kanskje det var på tide med et mistillitsvotum i Stortinget med påfølgende omvalg?


Administrator
THE OTIUM POST No comments:

Post a Comment

Enter your comments here: