Forskningsrapport – du kan spise deg frisk med K2+D3 -vitaminer
Maten er ikke like næringsrik som før og vi blir stadig sykere, til tross for at vi lever lenger og er mer oppmerksomme på hva vi putter i oss. Forskere spekulerer i at dette delvis kan skyldes at vi er fattige på vitmainet K2. Det er det heldigvis enkelt å gjøre noe med.
Rawfood, hjemmelaget juice, ren mat, lavkarbo, høykarbo. Listen over kostholdstips og hva som er bra for oss er endeløs. Men det vi glemmer er å gå i de små detaljene. For om du ikke får i deg nok av vitaminene og mineralene kroppen din trenger, spiller det ingen rolle om du spiser bare rå grønnsaker eller lever på de “riktige” fettstoffene.
Derfor må du ha K2-vitaminer
K-vitaminene er viktige. K1 er essensielt for å hjelpe blodet å koagulere, mens K2 er viktig for benhelse og for å forhindre forkalkning i blodårene. Dessverre er det lite opplyst om hvor viktig K2 er for helsen vår og derfor har de fleste nordmenn alt for lave nivåer av K2.K1-vitaminet har vi mye tilgang på gjennom grønne grønnsaker som brokkoli, rosenkål, spinat, bladsalat og blomkål. Så spiser du et kosthold rikt på dette har du K1-vitamintilførselen spikret.
Men K2 er fettløselig og finnes derfor ikke i grønnsaker. Det er der mange misforstår i dag. K2 dannes av bakterier i tykktarmen, men i langt mindre grad enn man tidligere har trodd.
Derfor er det i de fleste tilfeller nødvendig å ta tilskudd, med mindre du er veldig glad i å spise dette…
Dette sier forskerne
Matvarer som er K2-holdige er blant annet fermentert mat, gammelost, roquefort og rakfisk, men i de fleste norske hjem står ikke dette øverst på menyen og det er langt fra noe vi spiser daglig. I følge Universitetet for miljø- og biovitenskap burde vi kanskje gjøre det likevel.Forskning.no skriver nemlig at under modningsprosessen til ost, rakfisk og fermentert mat spaltes proteiner til peptider og aminosyrer som virker svært gunstig på helsen vår. Spesielt gammelosten inneholder store doser med K2 vitamin, noe gjentatte forskningsresultater viser er bra for ben-, og hjerte- og karhelse.
En banebrytende treårig intervensjonsstudie, publisert i Osteoporosis International i 2013, viser også at et optimalt inntak av K2 daglig øker bentetthet hos kvinner i overgangsalderen. 244 kvinner deltok i studien i 36 måneder og halvparten fikk et placebo. Kvinnene ble underveis målt på kroppsvekt, høyde, blodprøvetaking og DXA-måling, som måler bentettheten i kroppen. Forskningsresultatene viste at bentettheten hos kvinnene med optimalt inntak av K2 hadde økt med over 70 prosent.
Det beste alternativet
I Japan spiser de mye av matretten natto, som er matretten i verden med høyest innhold av K2. Natto er fermenterte bønner og som gammelost og rakfisk er det mer for den som er oppvokst med det og spesielt interessert, fremfor nye prøvetakere. (Actually,it´s guey and tastes awfully)Derfor er det viktig å ta tilskudd. Et tilskudd av K2 kan bidra til å forebygge hjerte- og karsykdom med opptil 50 prosent og øke bentetthet hos kvinner i overgangsalderen med over 70 prosent. I tillegg har det vist seg å ha en positiv innvirkning på diabetes type 2 og demensutvikling.
K2-vitaminet kan tas som vanlig kosttilskudd på samme måte som du tar omega-3 og siden det er fettløselig er det en fordel å ta det sammen med fettrik mat, som for eksempel middag. Spis deg frisk. Og husk- du blir det du spiser!
------------------------------------------------------
Hvor Viktig er Vitamin D3 for Immunforsvaret og Din Helse?Oppdatert 25.01.2011 |
Artikkelen om vitamin D3 gir deg
svar på spørsmål rundt bruk, dosering, overdosering og D vitamin
toksisitet. Har du virkelig behov for å ta vitamin D3 tilskudd? Innholdet i denne artikkelen er ikke ment å erstatte legekonsultasjon ved sykdom. Oppsøk alltid hjelp fra fagpersonell dersom du er syk eller uvel.
Temaoversikt for HealthierEurope.info sin vitamin D artikkel:
02. Får Du Nok D Vitamin fra Solen? 03. ”Mirakelvitamin” eller ”Solskinnshormon”? 04. Hvor Viktig er Vitamin D3 for Immunforsvar og Helse? 05. Vitamin D3 Dosering; Hva Anbefales for Optimal Helse? 06. Vitamin D3 gir Økt Prestasjon for Idrettsutøvere og Eldre 07. Kan Jeg Overdosere Vitamin D3? 08. Hva er Symptomer på Vitamin D Overdosering? 09. Kontraindikasjoner – Økt Risiko 10. Noen Sykdommer Forbundet Med Lave Vitamin D Nivåer 11. Naturlige Vitamin D3 Kosttilskudd 01. Hvor Viktig er Vitamin D3 for Din Helse? Vitamin D har fått mye oppmerksomhet i media i det siste fordi studier de senere år har gitt oss en helt ny forståelse av hvor viktig D vitamin er for vår helse og livskvalitet. Omtrent alt vi vet om dette hormonlignende ”vitaminet” kommer fra de siste 10 – 12 årene. Nyere forskning viser at de fleste av oss har alt for lave verdier av det supersunne ”solskinnshormonet”, vitamin D. Hele 50 prosent av Norges befolkning får i seg for lite D vitamin, viser blant annet en rapport fra Avdeling for Ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Bedre blir det heller ikke når dagens anbefaling på 7.5 µg (mikrogram) i følge flere forskere, leger og ledende ernæringseksperter er basert på fullstendig utdatert ”vitenskap” og ligger alt for lavt! I dag er D vitamin, og da spesielt vitamin D3, assosiert med en lang rekke livsviktige prosesser i kroppen. Vitamin D3 er kort fortalt den mest aktive delen av vitamin D som kroppen produserer i huden. Vitaminet regulerer i følge studier over 1000 ulike gener og virker inn på langt mer enn beintetthet som det oftest har vært fokusert på her til lands. D vitamin motvirker en rekke former for kreft, aktivisere og forsterker immunforsvaret og beskytter mot diabetes, influensa og hjertesykdom. I tillegg hjelper og beskytter vitamin D deg mot depresjoner, aldersrelaterte plager, Alzheimer sykdom og autoimmune sykdommer, for å nevne noe. Dr. Mercola hevder at opptil 80 prosent av alle former for kreft forhindres ved optimale vitamin D nivåer. Han sier videre at vitamin D trolig er den beste "kjemoterapi agenten" tilgjengelig for behandling av kreft til nå. Se også hva den prisbelønnede legen, og mannen bak Synergy sitt ProArgi-9 Plus kosttilskudd, Dr. Joe Prendergast sier om vitamin D. ----------------------------------------------------- |
Tar selv daglig,1/2 time før lunsj en K2+D3 tablett og må si at jeg også føler meg meget bedre.
Administrator
THE OTIUM POST
No comments:
Post a Comment
Enter your comments here: