The Otium Post

The Otium Post

22/09/2014

How IS came to power.

The terrifying rise of Isis: $2bn in loot, online killings and an army on the run.They're too extreme for al-Qaida, they boast of their brutality and they have forced the Iraqi  government on to the defensive. How did the insurgent group rise to such terrifying power?


How did IS come into power :

We are NOT ready : 


----------------------------------------  

Kronikk: En ny arabisk vår?


<p><b>ENDTE I KRIG:</b> - Under den arabiske våren trodde vi at en ny orden ville oppstå, men det var for få som innså at den ikke kunne oppstå av seg selv, skriver kronikkforfatteren. Bildet er fra en regimekritisk demonstrasjon i den syriske byen Zabadani i 2012. Foto: AP.</p>ENDTE I KRIG: - Under den arabiske våren trodde vi at en ny orden ville oppstå, men det var for få som innså at den ikke kunne oppstå av seg selv, skriver kronikkforfatteren. Bildet er fra en regimekritisk demonstrasjon i den syriske byen Zabadani i 2012. Foto: AP. Foto: Str, Ap
 
Under den arabiske våren fikk en generasjon unge arabere en stemme, som de så mistet. Hvordan kan vi gjenvinne den? Jeg nekter å gi opp håpet, og vil aldri gi opp kampen.


Iyad El-Baghdadi, arabisk demokrati-aktivist.
-----------------------------------------------------

Kommentarer:

IS (ISIS) er intet annet enn et nytt forsøk på å skape en ny "Arabisk vår". Det har allerede vært forsøkt 3 ganger tidligere i historien, så vel som ganske nylig,uten suksess.

Denne gangen,som de kaller ISIS,er planen bedre gjennomtenkt,og for å unngå de tidligere splittelsene mellom de mange forskjellige islamske variantene,har de hovedsakelig holdt seg til én stamme.  De har også klart å gjøre seg godt finansiert gjennom støtte fra næringsdrivende, bankran og trusseldonasjoner fra sivile. De klarte å ta hele oljeindustrien i Irak og smugler ut oljelaster som selges på det frie marked til dumpingpriser.

Det viktigste nå er å strupe av finansieringen,oljeinntektene og våpen leveransene før dette uhyret har klart å spre seg som en kreft til andre land.  Vi må ha krigsstyrker på bakken samt dekning av luftanngrep snarest mulig,uten flere betenkninger.  Vi ER allerede under ANNGREP og må forsvare oss!Administrator.
THE OTIUM POSTNo comments:

Post a Comment

Enter your comments here: