The Otium Post

The Otium Post

26/07/2014

Tidenes pengedryss fra Statoil – til degFem ganger bedre enn forrige rekord

Her er de oljesmurte rekordtallene:
** De siste 12 månedene kan Statoil vise til en totalavkastning – verdivekst for aksjonærene, samt utbytte – på 191 milliarder kroner, selv etter gårsdagens fall.

** For å vise hvor sterkt det er: Den forrige rekorden i samme periode var i 2010-2011. Den rekorden var på 38 milliarder kroner i totalavkastning til eierne: Årets milliarddryss til aksjonærene er altså fem ganger høyere enn rekorden for tre år siden.

** Noen tall til: Totalavkastningen de første syv månedene i år er 145 milliarder kroner. Den tidligere rekorden var 124 milliarder kroner i 2009. Og det var for hele året.

– Vi er fornøyd, sier Helge Lund beskjedent og legger til:

– Finansdepartementet ytrer sjeldent store ord, men jeg håper i det minste at de ser behersket positivt på vår utvikling.

_____________________________________


Kommentar:

Vel og bra det,men hvorfor faller det ikke noen smuler fra de rikes bord for å hjelpe minstepensjonistene bosatt i utlandet til en verdig tilværelse de siste årene av deres liv?

Fikk nettop utbetalt en 2% økning i min avkortede minstepensjon som tilsvarer 2 halvlitere på et billig utested i Norge.  Håper ikke Statoil går med underskudd derav.

Kan heller ikke se noen grunn til at den ugjennomtenkte kildeskatten ikke skulle kunne fjernes umiddelbart for alle pensjonister.

Jeg bare spør!


Administrator
THE OTIUM POST
No comments:

Post a Comment

Enter your comments here: