The Otium Post

The Otium Post

14/01/2014

Til Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson.

Til Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson.

EMIGRANT1 er offentlig registrert i Norge med foretaksnummer 994 347 772. 

EMIGRANT1 har som formål å arbeide for å rette opp eksisterende og kommende 
uregelmessigheter som pensjonister, først og fremst folk som er bosatt utenfor
Norges grenser, utsettes for av norske eller utenlandske myndigheter. EMIGRANT1 

gir i bestemte tilfeller gratis råd i skattespørsmål. EMIGRANT1 er partinøytral. 

EMIGRANT1 er en verdensomspennende organisasjon med medlemmer fra en
rekke land; - også innen EU/EØS. EMIGRANT1 har også medlemmer og familie-

medlemmer som har statsborgerskap i andre land enn Norge.

I ”Thailand Tiende” utgitt i Pattaya nylig kan man lese et intervju med
parlamentarisk leder Harald T.Nesvisk i Frp.

Sitat:
”Frp: Lite aktuelt å justere pensjon
Regjeringen starter et arbeid for å se på trygdeeksport, men parlamentarisk leder
Harald T. Nesvik i Frp sier til Thailands Tidende at det er lite aktuelt å levekostjustere
pensjon.

Lite aktuelt
– Vil det vurderes justering av trygdeytelser på bakgrunn av levekostnader i landet
mottakeren bor?
– Det er viktig å huske at en rekke velferdsordninger, slik som f.eks. pensjon, må sees som opparbeidede rettigheter som det er lite aktuelt å levekostjustere.

”Statsrådene Jonas Gahr Støre og Ola Borten Moe tar i VG 12. mai 2011 til orde for å
kjøpekraftjustere trygdeytelser som ”tas med” til land utenfor Europa i henhold til
kjøpekraften i det aktuelle landet. Hva vil provenyeffekten av en slik kjøpekraft justering
av hhv. sykepenger, uførepensjon, alderspensjon, foreldrepenger og barnetrygd være,
basert på anslått omfang av eksport av disse trygdeytelsene til land utenfor Europa?
Det bes om lovteknisk bistand til utforming av forslag dersom det er nødvendig."

Spørsmålet er forelagt Arbeidsdepartementet, som har gitt følgende svar:

2 | P a g e
"Alders- og uførepensjon
Hovedregelen i dagens folketrygdlov for mottak av alders- og uførepensjon er at man må være medlem i folketrygden. Alders- og uførepensjon kan likevel eksporteres uavkortet for personer med minst 20 års samlet botid. Personer med mindre enn 20 års botid kan eksportere en redusert alders- eller uførepensjon etter nærmere regler.”

Arbeids- og velferdsetatens registre viser at ca. 10.600 mottakere av alderspensjon var bosatt utenfor EØS-området per juni 2012. Samlede utbetalinger av alderspensjon til denne gruppen kan anslås til om lag NOK 880 mill. Med en besparelse pr.hode på NOK 74.000,- x 10.600 = NOK 784,400 mill. Kun ca. NOK 100 mill i forskjell. Dette er i praksis nesten opp i opp. (Fra utvalg i Stortinget.) Besparelsen tilsvarer ca. grunnpensjonen og resten er opptjent via skatteseddel. Dette er E1 godt tilfreds med. Det dreier seg jo om norske statsborgere med opptjente rettigheter.

Ifg. Statsministeren: - Sitat. ”Det bør etter min mening være opp til den enkelte borger hvor han og hun ønsker å bo, og det er naturlig at mange pensjonister ønsker å bosette seg i utlandet.” Kildeskatten bør ikke være et hinder for å kunne bo hvor man ønsker på sine eldre dager. Høyre påpekte den gangen kildeskatten ble innført at lovforslaget var lite gjennomtenkt, og at selv om skatten betyr lite for statens inntekter betyr den mye for de enkeltpersoner den angår. Da lovforslaget ble behandlet i Stortinget skrev Høyre, sammen med FrP og Venstre, følgende sterke kritikk av regjeringens fremgangsmåte. E1: Det samme gjelder selvsagt for indexregulering. - Men når man leser hele artikkelen er ikke saken like rosenrød.

http://www.thailandstidende.com/component/k2/item/2344-kan-ikke-leve-pa-kr-1983

Det ser ut til at NAV nylig har snikinnført trygdesjustering i forhold til antatt leveomkostninger i enkelte bostedsland. Dette er skremmende og E1 vet ikke hvilken hjemmel NAV har for å indeksregulere trygdeytelser. Erfaringen med NAV er ikke annet enn at man blir konfrontert med en enorm arroganse og et byråkrati hvor ingen tar ansvar og man blir fullstendig ignorert. –
Denne personen som bor i Manilla på Fillippinene blir avspist med NOK 1983,- pr. mnd. som han skal brødfø sin familie på min. 4 personer; 6 inkl. seg selv, kone og to egne barn. -
Det sier seg selv at dette ikke er holdbart.

Det er helt klart at norske myndigheter bryter menneskerettighetene. - Her vil sannsynligvis ”Den intenasjonale konvensjon om økonomiske,sosiale og kulturelle rettigheter” av den 16 desember 1966 komme til anvendelse. Den overstyrer all norsk intern lovgivning.
www.emigrant1.org

3 | P a g e
Sitat Del I Art.1 avsnitt 2. ”Ikke i noe tilfelle må et folk (les enkelt person)bli berøvet sitt eget eksistensgrunnlag.” Oversikt: Vedlegg 2 (Menneskeretts konvensjoner).
Dette er mannens fakta: Kone under utdanning til sykepleier og har 2 år igjen av sin utdanning. Han har to barn som er hans egne + 2 fra konas tidligere ekteskap. Han er selv uførhetstrygdet og pga av sin sykdom trenger han spesialdiett. Nå er saken vurdert i en rettsak, men som vanlig underkjennes bevis fra et u-land og menneskeretter har retten ” ikke hørt om.”

I.h.t. menneskerettskonvensjonen, så skal mannen ha full utbetaling (minus eventuell gjeld). En gift person i Norge skal ha minimum NOK 5.730 å leve for i måneden. Dette kalles «Livsopphold», og inkluderer ikke faste utgifter. Mannen får dekket et fast beløp til utgifter til strøm, vann og husleie, men det han har igjen å leve for, etter at NAV har trukket penger til å nedbetale gjeld på barnebidrag, er NOK 1.983, som altså er 34,6 prosent av norske satser. Nå er det også slik at det er en meget høy arbeidsledighet på Filippinene og det er vanskelig å skaffe seg jobb. Å sende sin kone ut i verdens eldste yrke er vel ikke noe alternativ? E1 antar at både vigselsattest og fødselsattester er framlagt. Hvis så er tilfelle, og underkjent, bør mannen jo bli informert av NAV om at DNA test av barna som han mener er hans holder jo i alle sammenhenger. Barna er jo også norske statborgere og han har derfor rett til barnebidrag. Statsministeren sier også i sin nyttårstale at psykiatrien vil bli prioritert.
Da må handling følge ord. Å ta livsgrunnlaget fra mennesker er vel ikke rette medisin i denne sammenheng. E1 har mottatt flere mailer hvor mennesker bekymrer seg for at deres pensjon/uførhetstrygd skal bli indexregulert slik at de mister livsgrunnlaget.

Ingen norsk statsborger hvor han enn bor skal behandles dårligere enn om han bodde i Norge. (Menneskerettighetskonvensjonen).

Nedenfor sendes, til informasjon, noen utdrag fra tidligere skriv til div. Norske myndigheter:
Kun til informasjon i et brev til justisministeren.

Gjennomsnittlig utbetaling fra NAV til utenlandspensjonister er ca. NOK 110.000/år.

-EMIGRANT1 er klar over at Skattedirektoratet får sine instrukser fra Finansdepartementet, men dette forhindrer ikke at jurister, uansett nivå, unnlater å påpeke at f.eks. Lovavdelingen i FiD vitterlig definerer og tolker lover, avtaler og høyesterettsdommer feilaktig. Eksempelvis trekker vi frem ordlyden i Ot.prp. 20 - 2008-2009 – sitat

4 | P a g e
”Forslag til Lov om kildeskatt på pensjoner =Endringer av Skattelov).
”Retten til å skattlegge pensjoner er lagt til staten der mottakeren bor, mellom annet etter skatteavtalene med de baltiske statene, Pakistan, Russland, Spania, Thailand og Tyskland med visse unntak.”

I skatteavtalene for disse land står det i Art. 18. Pensjoner og annen lignende godtgjørelse som betales til en person bosatt i en kontraherende stat skal bare kunne skattlegges i bostedsstaten.
M.a.o enhver handling som fører til et annet resultat enn overstående vil være et brudd på både Lov og avtaler.

Høytstående funksjonær – på kurs hos Skattedirektorat/Finansdepartement har gjort kjent at Skattedirektoratet/Finansdepartementet er inneforstått med at de bryter både norsk Grunnlov og skatteavtaler.

2. april 21:13 Stig Utheim
Jeg har snakket med folk fra Finnansdepartement vedrørende kildeskatt . Vedkommende bekrefter at Finansdep. vet at de bryter loven, men dette er et ledd til å tvinge nordmenn som er utflyttet til å reise hjem. Grunnen er de vil at nordmenn skal bruke trygdepengene i Norge og da får staten tilbake ca 85 - 90 prosent av det utbetalte . ( Samtalen ble ”uheldigvis” tatt opp). Jeg spurte vedkommende om jeg kunne bruke opplysningene i pressen. Da var vedkommende snar med å fortelle at han ikke ønsket dette og dette vil bli respektert.....  Synd at offentlige personer ikke tør stå frem...

Stig Utheim Thailand
Finansdepartementets juridiske rådgiver, Johanne Rian, har oppfordret pensjonister i Thailand til skatteunndragelser i Thailand ved å anbefale at de som har tatt utflytting flytte tilbake tilbake til Norge. (Opptak foreligger fra Ambassademøtet 31.01. 2011). Videre anbefales de som ikke har emigrert ikke skal foreta skattemessig utflytting og bare betale skatt til Norge.
Dette er en oppfordring til en kriminell handling. Når man har oppholdt seg i mer enn 180 dager i Thailand så er man skattepliktig til Thailand.

I båndlagt opptak med Leder for Noralliansen sier hun også blant annet :
«Vi er oppmerksom på strikken strekkes litt langt og i noen tilfelle for langt, men vi gjør dette for å være 100% sikker på at dere ikke tar fiktive opphold på Kypros for å unndra dere skatt i Norge».
Vi formoder at flertallsbegrepet "vi" ikke kan mistolkes...

Finansminister Kristin Halvorsen i Odelstinget 26. februar 2009 i sin forklaring av Ot.prp.nr.20(2008-2009) ”Denne saken dreier seg om rettferdighet for pensjonister.

5 | P a g e
Den dreier seg om 43.000 pensjonister som bor utenfor Norge, men det vil ha litt forskjellig utslag ut fra hvor de bor, og hva slags skatteavtaler som gjelder. Det er i hvert fall sånn at ingen pensjonister bosatt i Spania i dag blir berørt av vedtaket. Det samme gjelder pensjonister i Pakistan og Thailand”.”
Byråkratiet har gjort Finansministeren til løgner i Odelstinget. Dette er meget alvorlig.!!!
Her har daværende Finansminister snakket usant til Norges lovgivende forsamling.
Til dags dato har dette lovbruddet ikke blitt nevnt i Stortinget – noe som må ansees som bemerkelsesverdig.

Vedlegg 3
Brev til arbeids- og sosialminister Robert Erikson 1.Lover og høysterettsdommer som det må tas hensyn til:  2.Menneskerettighetskonvensjoner


Vennlig hilsen

Styret Emigrant1
Jan Mehus /Leder Emigrant1
Austerlandet 236 8407 Godfjord






No comments:

Post a Comment

Enter your comments here: